Kinderen en podotherapie 

Of kijk naar Bo, 8 jaar oud. Bo doet mee met sport in Alkmaar op de Bso. Al die verschillenden sporten vindt hij leuk om te doen. Alleen bij rennen krijgt hij altijd pijn in zijn linker knie. Zijn moeder maakt daarom op advies van de huisarts een afspraak bij de podotherapeut. De podotherapeut merkt tijdens het onderzoek op dat dit kan komen door niet zulke goede sportschoenen gecombineerd met de linkervoet die te ver naar binnen kantelt. Met andere schoenen en een corrigerende zooltherapie kan Bo pijnvrij sporten. U vindt meer informatie op de pagina Kinderen en podotherapie.

Bekkenklachten en podotherapie

Of neem Britt, 24 jaar oud. Ze is 10 maanden terug bevallen en heeft aanhoudende bekkenklachten en op advies van de gespecialiseerde fysiotherapeut bezoekt ze de podotherapeut. Het bekken verandert van stand door hormonen, de bevalling en daarna soms doordat de voeten blijvend zijn veranderd door de zwangerschap!

Hier kan de podotherapeut op inspelen door een zooltherapie te maken en samen met de fysiotherapeutische oefeningen kan Britt zonder bekken- en lage rugpijn met haar kindje wandelen.

Zittend beroep en podotherapie?

Ook Tim is goed geholpen bij de podotherapeut.  Als vertegenwoordiger zit hij heel wat uren in de auto en heeft hierbij vaak last van zijn voorvoet. Door druk van het pedaal, de voetvorm, de schoen en vooral heel weinig vet onder de voet van Tim krijgt hij irritatie van de teengewrichten. Heel goed te verhelpen met zooltherapie. Voor zijn gevoelige scheenbeen brengt de podotherapeut direct een taping aan. Dus ook in gevallen waar het niet direct voor de hand ligt kan de podotherapeut veel betekenen!

Opstandige tenen? 

Jannie heeft, naast de Mortonse neuralgie, in haar pumps ook last van een teentje dat omhoog staat. Met een teenstukje, een orthese, is dit verholpen en kan Jannie pumps blijven dragen. De eeltpit die was ontstaan is meteen door de podotherapeut verwijderd. Jannie is tevreden en afgesproken wordt dat ze na een jaar op controle komt. Hoewel de zolen vaak 2 jaar meegaan, heeft Jannie behoefte aan een periodieke controle, zodat er ook preventief zorg kan worden verleend.

Reuma en podotherapie 

Frans is al jaren bekend met reumatische klachten, maar de laatste tijd gaat het lopen steeds moeilijker. Op advies van de reumatoloog bezoek Frans de podotherapeut. De grote teen blijkt vrijwel niet meer te functioneren, waardoor het afwikkelen van de voet niet goed gaat. De podotherapeut adviseert zolen in combinatie met goed schoeisel. Frans heeft vaak moeite om goede schoenen te vinden. Daarom laat de podotherapeut de Proflex schoenen zien die wij o.a. kunnen leveren. Frans is direct enthousiast en gaat een week later met zooltherapie en de nieuwe schoenen tevreden naar huis. Op de controle 6 weken later vertelt Frans dat hij heerlijk heeft kunnen wandelen met zijn hond en vrouw. Hij wil graag een tweede paar zolen, zodat hij ze niet zo vaak hoeft te wisselen. Kijk voor meer informatie bij onze specialisaties.