Indien er sprake is van een afwijkende stand of beweging van de voeten kunnen podotherapeutische zolen vervaardigd worden. Zooltherapie zorgt voor een standscorrectie en/of voor een betere druk- en krachtsverdeling onder de voet waardoor de functie van de voeten verbetert en pijnklachten verminderen en/of verdwijnen. Ook worden zolen aangemeten voor het comfort of ter preventie van (sport) blessures. Met de keuze uit een grote verscheidenheid aan materialen kan de podotherapeutischezool individueel worden vervaardigd, aangepast op uw klacht, voettype en/of activiteit (zoals hardlopen, gebruik van pumps etc.). De keuzemogelijkheden vindt u op onze facebook zolenopmaat (u hoeft geen lid te zijn van Facebook om deze actuele informatie te lezen). Ook vindt u hier tips voor gebruik van de zolen en tips bij aandoeningen zoals bulten aan de voet en hielpijn.

Schoen merken zoals Birkenstock, Durea en Verhulst staan bekend om hun uitstekende voetbedden ook in hun slippers. Meestal kunt u uw eigen podotherapeutische zolen dragen in plaats van de standaard (losse)voetbedden in deze slippers of kan het standaard voetbed worden aangepast. Maar soms is dat niet voldoende om klachtenvrij te lopen. Er is een oplossing gevonden door een individueel voetbed te combineren met een schacht. Uw eigen podotherapeutische zolen vormen zo de basis voor uw slipper, sandaal of slof! Wilt u meer weten? Dan kunt u terecht op onze Facebook\SlippersOpMaat pagina (u hoeft geen lid te zijn van Facebook om deze actuele informatie te lezen). 

Het kan zijn dat de 'standaard' hulpmiddelen die wij kunnen maken niet afdoende zijn voor uw klacht. Wij kunnen daarom ook speciale aanpassingen op maat maken voor u. Denkt u dan aan aanpassingen in speciale sportschoenen, zoals schaatsen, skeelers, hockeyschoenen, Birky sandalen of slippers. Er is meer mogelijk dan u misschien vooraf bedenkt!

Indien een teen een afwijkende stand heeft kan dit snel problemen geven in de schoen. Een klauwteen bijvoorbeeld veroorzaakt vaak likdoorns bovenop de tenen. Een orthese (teenstukje) is een hulpmiddel van siliconen dat direct op de voet gemaakt wordt. Het kan er voor zorgen dat de tenen tijdens het lopen rechter blijven en/of worden en niet verder kunnen vergroeien (corrigerende werking). Ook kan een orthese een beschermende werking hebben, bijvoorbeeld bij een likdoorn tussen de tenen of schurende plekjes op tenen waarvan de stand niet meer gecorrigeerd kan worden.