Een deel van de podotherapie bestaat uit het geven van adviezen, waaronder schoenadviezen. Wij streven er naar om u zo goed mogelijk te voorzien van schoenadviezen, zodat u in staat bent om zelf bij de gewenste schoenwinkel adequaat schoeisel aan te schaffen.H et is ons echter bekend dat dit soms leidt tot een uitgebreide en onbevredigende zoektocht. Daarom kunnen wij sinds kort ook schoenen leveren die goed aansluiten bij onze gewenst schoeisel. Het doel is niet om u een schoen te verkopen, maar als u er niet uitkomt, dan bieden wij graag een alternatief om u alsnog op weg te kunnen helpen!

Als u geïnteresseerd bent in de fijne schoenen van de merken Revere, Wallin, of van Actiflex en Ortho Lady bent u bij ons aan het juiste adres. Deze kunnen een belangrijk onderdeel zijn van uw therapie, soms is een goed passende schoen de therapie! 

Wilt u meer meer weten? U kunt terecht op de website: www.fijneschoenen.nl.

Een instrumentele behandeling wordt ook wel een voetbehandeling genoemd. Indicaties voor een instrumentele behandeling zijn bijvoorbeeld ingroeiende nagels, pijnlijke likdoorns, overmatige eeltvorming en wondbehandeling. Dit combineren we meestal met het maken van hulpmiddelen zodat de pijn reduceert.

Ook geven podotherapeuten preventieve adviezen en behandelen zij afwijkende teenstanden en (ernstige) huid- en nagelaandoeningen die niet door een (medisch) pedicure mogen worden behandeld. Wanneer de instrumentele behandeling van likdoorns en eelt door de pedicure gedaan kan worden, zal de klant naar de pedicure (terug)/doorverwezen worden.

Bij mensen met reuma en diabetes (suikerziekte) kunnen wonden aan de voeten voorkomen. De wonden genezen vaak moeilijk door een slechte doorbloeding of de aanwezigheid van drukplekken. De podotherapeut behandelt de wond door het dode weefsel om de wond weg te halen en de wond drukvrij te leggen, zodat deze voldoende rust krijgt om te genezen.

Pijnlijke drukplekken of wonden kunnen met vilt direct ontlast en beschermd worden. Deze therapievorm wordt vaak gebruikt in afwachting van een definitieve therapie.

Wanneer een nagel gedeeltelijk of geheel is losgelaten, heeft deze begeleiding nodig bij het groeien om ingroei in de huid te voorkomen. In sommige gevallen wordt de nagel naar het uiteinde toe aangebouwd om ingroeien tegen te gaan. Deze aanbouw noemt men een onychoplastie.