Waar staat Podotherapie Alkmaar voor?

Podotherapie Alkmaar staat voor vakkundige Zorg RondOm Voeten, om prettiger te kunnen bewegen! Wanneer u pijn heeft aan uw voeten, last  van knieën, heup, rug of spieren, dan  verdienen uw voeten de aandacht van voetspecialisten! Bij ons bent u van harte welkom voor alle podotherapeutische zorg rond om voeten. Voorkomen is beter dan genezen. Podotherapie wordt daarom ook preventief ingezet. In onze praktijk zien we regelmatig kinderen, sporters, mensen met staand en/of lopend werk en mensen met diabetes of met reuma die ons uit voorzorg bezoeken.

Beweging is gezond voor jong en oud. Maar soms worden de gezonde bewegingspatronen van het lijf verstoord door afwijkingen in voet, enkel /been, knie of heup/rug, wat veel hinder kan veroorzaken in het dagelijkse leven. Ik help de oorzaak van de klachten op te sporen, geef uitgebreide begeleiding bij de aanpak van het probleem en maak stijlvolle podotherapeutische hulpmiddelen op maat. Het doel? Prettiger bewegen!

En daarvoor hebben we u ook nodig! Een zool of advies alleen is niet altijd voldoende. Onze ervaring is dat als u ook zelf aan de slag wilt gaan met onze tips, adviezen en op hulpmiddelen u sneller uw doelen bereikt!

Wat is podotherapie?

In 2 minuten tijd kunt u zien wat de podotherapeut voor u kan betekenen!

Als we het voorbeeld nemen van Jannie kunnen we dit misschien wel het beste beschrijven. Jannie is 43 jaar en heeft al langere tijd last van haar voeten. De pumps die ze graag draagt zorgen voor meer pijn, een branderige stekende pijn en ze draagt daarom al steeds vaker sportschoenen, want die zitten zo lekker. Jannie besluit op internet te zoeken naar een professional die haar kan helpen met haar pijnlijke voeten. Ze maakt daarom een afspraak bij de podotherapeut. Vooraf vult ze het toegezonden intakeformulier in, zodat de podotherapeut op de hoogte is van haar voorgeschiedenis.

Tijdens het bezoek (intake) stelt de podotherapeut gericht vragen om meer te weten te komen over Jannie en haar voetklachten. Tijdens het podotherapeutisch onderzoek blijkt dat Jannie bij een zogenaamde provocatietest sterk reageert, "Ja, dat is precies de pijn die ik voel!", zegt Jannie. De podotherapeut geeft uitleg dat het hier om een ontstoken zenuw, een zogenaamde Mortonse neuralgie, gaat in de voorvoet die de stekende en branderige pijn kan verklaren. 

Ook kijkt de podotherapeut naar het looppatroon, ook dit kan de oorzaak zijn van de klachten. De schoenen worden aan een inspectie onderworpen; de meegebrachte pumps met hoge hak en spitse neus blijken niet goed te passen bij het voettype van Jannie, haar voorvoet heeft te weinig ruimte en daardoor is de zenuw ontstoken geraakt! Tot slot maakt de podotherapeut een 2D voetscan, deze wordt gebruikt om een zooltherapie te kunnen maken.

Afsluitend bespreekt de podotherapeut met Jannie wat de bevindingen zijn en welke behandelmogelijkheden er zijn. In het geval van Jannie is het dragen van passend schoeisel belangrijk, advies wordt dus gegeven. Gezien de ernst van de klachten wil de podotherapeut ook podotherapeutische zolen maken. Door deze specialistische zolen op maat gemaakt wordt de voet gecorrigeerd en zal de pijn snel afnemen en op termijn komt de zenuw tot rust. De podotherapeut maakt een tijdelijke therapie in afwachting van de zolen die een week later opgehaald kunnen worden. Hiervoor wordt een pasconsult gemaakt, zodat de zolen door de assistent geleverd kunnen worden.

Na het akkoord van Jannie met de prijsopgave en het behandelplan, gaat de podotherapeut aan de slag. Een week later bezoekt ze de assistent voor het afpassen van de zolen. 6 weken later bezoekt Jannie de podotherapeut voor evaluatie van de therapie. Jannie is zeer tevreden met het resultaat. De pijn is weg en ze kan weer met veel plezier lange stukken lopen. Voor haar pump bestelt ze een paar pump zolen, zodat ze deze ook weer vaker met plezier kan dragen.

Ook iets voor u?

Wordt u ook gehinderd door uw lijf en wilt u dat een gespecialiseerd podotherapeut een uitgebreid onderzoek doet? U kunt bij ons van harte welkom! Het belang van een gedegen en uitgebreid onderzoek staat bij ons voorop. We plannen 45 minuten in voor u, zodat er ruim de tijd is voor het onderzoek. De wachttijd voor een eerste onderzoek kan oplopen tot 3 weken, omdat we door dit uitgebreide onderzoek minder onderzoeken per dag kunnen doen. Wij doen liever een goed onderzoek dan een snel onderzoek! Meer over kosten vindt u op de pagina tarieven.