Door het onderzoek kan de podotherapeut een conclusie opstellen. Door de waarschijnlijkheidsdiagnose maakt de podotherapeut onderscheid tussen vergelijkbare diagnosen, om zo te komen tot de meest juiste. Dit door alle onderzoeksgegevens bij elkaar te voegen en hieruit een conclusie te trekken.

Hiervanuit volgt het met u samen op te stellen therapieplan, zo goed mogelijk passend bij uw doelen en gericht op het verminderen, compenseren of verhelpen van de aandoening (diagnose). Wanneer u hiermee akkoord gaat dan wordt er aan het eind van het onderzoek, direct een vervolgafspraak gemaakt.

Meestal krijgt u behandelmaterialen (denk aan oefeningen / adviezen) meteen in het eerste bezoek al mee.

In het geval dat er therapiezolen voor u op maat worden gemaakt, zal de podotherapeut op basis van de onderzoeksresultaten ervoor zorgen, dat u de zolen binnen twee weken zijn gemaakt. Voor het ophalen van deze zolen is dan een aparte afspraak gepland met u.

Neem bij het pasconsult uw schoenen mee waarin u de zolen graag zou willen dragen en welke passen bij de adviezen die door de podotherapeut met u zijn besproken. Nieuwe schoenen kopen kunt u het beste doen met de hulpmiddelen!