Marieke, podotherapeut en praktijkeigenaar

In 2002 behaalde ik mijn Bachelor of Science podotherapie. Tijdens en 1 jaar na de opleiding heb ik in het Jan van Bremen instituut gewerkt, waar de podotherapeutische zorg voor reumatische aandoeningen centraal stond. Vanaf 2003 tot 2007 heb ik in het Medisch Centrum Alkmaar (nu Noordwest Ziekenhuisgroep) gewerkt waar de podotherapeutische zorg voor diabetici centraal stond. 

In 2005 ben ik een eigen praktijk gestart in Alkmaar Noord, waar ik nu al ruim 12 jaar volledige podotherapeutische zorg lever. Naast het uitoefenen van mijn vak in de brede zin, heb ik speciale interesse in kinderen en hun ontwikkeling en zwangeren met (pre- en post) klachten aan het lage rug- bekken. 

Als eigen praktijkhouder bestaat mijn werk verder uit het doen van de administratie, het maken van hulpmiddelen, samenwerken, scholing volgen.

In 2015 is onze eerste zoon geboren en in 2018 onze tweede. Naast het moederschap ben ik graag buiten, fietsen en wandelen en doe ik aan yoga.

Dennis, praktijkondersteuner/ assistent 

Ik ondersteun Marieke in de praktijk en ik maak en lever gebruiksvriendelijke, comfortabele en modern vormgegeven zolen. Daarnaast repareer ik zolen en pas standaard voetbedden aan. Door mijn opleiding tot Medisch Beeldvormings- en Bestralingsdeskundige (MBB'er) ben ik goed bekend met het menselijk lichaam. Ik heb 4 jaar als Radiotherapeutisch laborant gewerkt in Noordwest Ziekenhuisgroep (Medisch Centrum Alkmaar) en werk nu als applicatiebeheerder op dezelfde afdeling.

U kunt via deze website nieuwe zolen aanvragen wanneer u klant bent. Ik zal deze voor u maken en met u afpassen op het afpasconsult. Ook kan ik zolen repareren en afdekken van de zolen vervangen. Wanneer u pijn ervaart aan de voeten door overmatige druk van een rand of een bobbel in de zool en/ of de zolen niet meer comfortabel voelen, kan ik u mogelijk helpen. Bij “schoen”vragen en of het passend krijgen van de zool- schoen combinatie kunt u bij mij terecht voor een adviesconsult.

Naast de zorg voor onze zoon ben ik graag buiten, mountainbiken, of aan het klussen in en rond huis.

Praktijkgeschiedenis

In september 2005 is de praktijk gestart als eenmanspraktijk met ondersteuning van echtgenoot en moeder van Marieke. In jaren erna hebben we divers personeel in dienst gehad, maar in 2015 hebben we na de geboorte van onze zoon besloten om weer een eenmanszaak te worden.

Dennis ondersteunt de praktijk nog steeds en de telefoon wordt beantwoord door ons afsprakenbureau, zodat we u een ruime bereikbaarheid kunnen aanbieden. Wij richten ons dan op het uitvoeren van de zorg voor uw voeten!

De praktijk is gunstig gelegen in de woonwijk De Horn, gratis parkeren in de buurt of op eigen terrein.